Bepalingen

Bepalingen Orca Juniorenklassement 2018

Versie januari 2018

 

Uitgeschreven nummers

1x, 2-, 2x, 4x, 4*

 

 1. Deelnemende wedstrijden
 • Hollandia Roeiwedstrijden
 • Damen Raceroei Regatta
 • Westelijke Regatta
 • ZRB
 • ARB
 • NSRF Slotwedstrijden (zaterdag)

 

 1. Er wordt onderscheid gemaakt in de velden J16, J18, M16 en M18. Er volgt een individuele uitreiking per veld en een verenigingsprijs.

 

 1. Wedstrijdleiding: Vincent de Vries

 

 1. Hoofd jury: Ingeborg Bot

 

 1. Inschrijven niet nodig. Geen inschrijfgeld.

 

 1. Deelname staat open voor alle Nederlandse juniorenploegen en roeiers, ingeschreven in de in art. 2 genoemde velden. Deze roeiers en ploegen doen automatisch mee.

6a. Combinatieploegen zijn toegestaan. In het geval van combinatieploegen worden de punten naar ratio verdeeld over de deelnemende verenigingen.

6b. Een eventuele stuurman telt in de puntentelling aangaande combinatieploegen niet mee voor punten.

 

 1. Punten worden toegekend per wedstrijddag. In het geval een wedstrijd over twee dagen verroeid wordt, bijvoorbeeld zaterdag en zondag, worden zowel over zaterdag als over zondag punten toegekend aan verenigingen.

 

 1. Puntentelling

8a. Verenigingscompetitie: de beste tien verenigingen per veld krijgen respectievelijk 10, 9, 8, 7, 6, 5, 4, 3, 2, 1, punt(en), waarbij de twee best behaalde resultaten per vereniging per dag worden opgenomen in de totaalstand van het verenigingsklassement. Overige resultaten worden niet meegerekend in de puntentelling.
In het geval van minder dan tien deelnemende verenigingen krijgen de ploegen respectievelijk 10, 9, 8, 7,… etc. punten.

8b. Individuele competitie: Voor individuele roeiers wordt eenzelfde puntensysteem gehanteerd. Weer gerekend per wedstrijddag en per beste twee behaalde resultaten. In het geval van meerdere roeiers per boot wordt aan elke roeier tien punten toegekend. De eventuele stuurman krijgt geen punten.

8c. De puntentelling is gebaseerd op finaleplaatsen. In het geval van heats worden punten toegekend op basis van gevaren tijden.

8d. Indien binnen eenzelfde veld een deel van de heats afgelast wordt, worden voor het gehele veld geen punten toegekend. Dit geldt zowel binnen de verenigingscompetitie als binnen de individuele competitie.

 

 1. De vereniging met het hoogste aantal punten na de NSRF-zaterdag wint het verenigingsklassement. De roeier met het hoogste aantal punten wint het individuele klassement. Er is een uitreiking voor alle in art. 2 genoemde velden.

9a. Bij gelijk aantal punten wint de vereniging of de roeier die het meeste aantal keren 10 punten heeft gescoord. Als ook dat gelijk is wint de vereniging of de roeier in kwestie die het hoogste aantal punten heeft behaald op de zaterdag van de NSRF. Voor de roeiersprijs geldt dat degene wint die het beste scoorde in de laatste onderlinge krachtmeting gedurende klassementswedstrijden.

 1. De winnaars krijgen de titel ‘Winnaar Juniorenklassement 2018’. Prijsuitreiking is naar verwachting op zaterdag van de NSRF slotwedstrijden.

 

 Contact

 1. werkgroep: info@juniorenklassement.nl
 2. www.juniorenklassement.nl
 3. www.facebook.com/orcajuniorenklassement

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd.